Kolektivní smlouva pro fiskální rok 2014 uzavřena

Začátkem května 2014 DMCZ a Základní odborová organizace Denso ASO uzavřely jednání o nové Kolektivní smlouvě na fiskální rok 2014.

V letošním roce došlo při uzavření kolektivní smlouvy k následujícím zásadním změnám:

• Navýšení mezd v jednotlivých tarifních stupních. V rámci revize mzdové politiky nebudou, stejně jako již v minulém roce, mzdové tarify revidovány plošně, vždy se bude přihlížet k aktuální situaci a potřebám jednotlivých profesních skupin. Výsledkem revize mzdové politiky je tedy nominální navýšení jednotlivých tarifů.
  • Změna metodiky výpočtu ročních odměn zaměstnanců s nárokem na měsíční prémie z hrubé mzdy oproti původnímu výpočtu ze základní mzdy.
  • Navýšení příplatků za práci na odpolední směně o 2 Kč/hod.
  • Změny procesu v Bance přesčasových hodin.
  • Změny v sociální oblasti benefitů.

V Bance přesčasových hodin (ad bod 4) jsme provedli úpravy, které umožní efektivnější využití pracovní síly zaměstnanců jak v době poklesu výroby, tak i v období zvýšené poptávky, které nám zajistí větší flexibilitu při zvýšené či snížené poptávce ze strany zákazníků a umožní nám rychle a efektivně reagovat na potřeby trhu a efektivně využívat našich výrobních kapacit.

Kolektivní smlouva je opět uzavírána na jeden rok, to znamená s platností od 1. 4. 2014 do 31. 3. 2015. Všechny uvedené změny jsou výsledkem vzájemné dohody mezi vedením společnosti a Základní odborovou organizací.